Mano butas įkeistas jūsų įmonei, be to, yra skolų, todėl jis areštuotas. Ar yra galimybė jį parduoti pačiam, ne per varžytines, jei rasčiau pirkėją?
Spausdinti 

Taip, tokia galimybė yra. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad antstoliui areštavus butą dėl Jūsų skolų kitiems fiziniams ar juridiniams asmenims, hipoteka įkeisto nekilnojamojo turto pardavimas pasirinktam pirkėjui tvirtinant pirkimo-pardavimo sandorį pas notarą yra galimas tik Jums prieš tai pilnai įvykdžius finansinius įsipareigojimus kitiems kreditoriams, t. y. padengus skolas tiems kreditoriams, kurių reikalavimų patenkinimui turtas buvo areštuotas. Tačiau, pažymime, kad Jūs iki varžytinių pradžios turite teisę parduoti turtą pasirinktam pirkėjui, net jeigu antstolis jau vykdo išieškojimą iš jūsų turto. Toks turto pardavimas iki varžytinių pradžios per antstolį yra galimas, jeigu pirkėjas sumoka ne mažesnę kainą nei turto arešto akte nurodyta NT rinkos vertė arba mažesnę kainą, tačiau jos užtenka visiškai padengti skolą bendrovei ir vykdymo išlaidoms. Be to, toks pardavimas išlaisvina turtą nuo visų turto areštų. Svarbu ir tai, kad tokiu būdu turtas bus parduotas už didesnę kainą nei būtų parduotas varžytinėse (pirmosiose varžytinėse pradinė pardavimo kaina sudaro 80 proc. NT rinkos vertės, antrosiose  - 60 proc.)

Jeigu jūsų butas yra areštuotas tik bendrovės reikalavimų patenkinimui dėl mūsų išmokėtos draudimo išmokos, jūs turėtumėte kreiptis į bendrovę su prašymu dėl leidimo parduoti turtą pasirinktam pirkėjui, nurodydami konkretų pirkėją, turto pardavimo kainą, pateikdami NT rinkos vertės nustatymo ataskaitą. Jei Jūsų prašymui bus pritarta, bendrovė savo ruožtu inicijuos turto arešto panaikinimą.

Jeigu jūsų butas areštuotas teismui ieškovo prašymu pritaikius laikinąsias apsaugos priemones civilinėje byloje, siekiant užtikrinti tinkamą teismo sprendimo įvykdymą, jūs taip pat galite pamėginti panaikinti šį areštą butui, kreipdamiesi į atitinkamą nutartį priėmusį teismą ar butą areštavusį antstolį.